Függöny felrakás

A függönyök az erős fények tompítása és a belátás megakadályozása mellett, az adott helységet díszítik és otthonosabbá varázsolják. A mintázatok, a textúrák és a színek megválasztásával lakásunkba melegséget és harmóniát varázsolhatunk.

Függöny felrakás tanácsok

Fényáteresztő függöny felrakás

Abban az esetben, ha külön sötétítésre nincsen szükség csak a belátást szeretnénk megakadályozni, a fényáteresztő függönyök jelentik a megoldást. Ezek a textilek formatartóak és könnyen moshatóak, többségük vasalást sem igényel. A fényáteresztő függönyöket kiegészítik az egyedileg megválasztott karnisok, drapériák és sötétítőfüggönyök. Ezek a textilek a sötétítés mellett fontos dekorációs elemét tudják képezni az otthonunknak. 

Lakástextil kompozíciók figyelembe vétele

Összeállíthatunk egyedi variációkat és válogathatunk különféle nyomott mintás, textúrás, hímzett és szövött anyagokból, viszont pár dolgot érdemes észben tartani. A fényáteresztő és a sötétítő függönyöknél is figyelembe kell venni a már jelenlévő lakástextilek kompozícióját, emellett a fal és a tapéta színárnyalatait. Továbbá igazodni kell a helység méretéhez, az alapterületet és a belmagasságot figyelembe véve.

Milyen függöny passzol az antik stílushoz?

Fontos, hogy antik bútorzatnál vagy antik stílusú helységnél a modern színárnyalatokat és textúrákat kerüljük, hogy az összhatás megmaradjon. Ebben, tanácsadás formájában segítségre vannak szakembereink minden helyszíni felmérés során.

Függöny mintázata

Kisebb felületen nagyobb minták, kis alapterületű szobában vagy helységben elhelyezve zavaróak lehetnek, itt inkább egyszínű, semleges és kisebb mintákkal ellátott függönyöket célszerű feltenni

Világos vagy sötét szoba? Ilyen függönyt érdemes felrakni!

Olyan szobába ahová kevés természetes fény jut be, célszerű világos és meleg árnyalatú függönyöket választani. Érdemes viszont odafigyelni arra, hogy ezek a színek ne legyenek túlságosan erősek és dominásnak, mert optikailag kisebbé változtatják a helységet. Továbbá a színes textíliák befolyásolják a fény árnyalatát és színét. Ugyanígy a túlságosan világos helységekben a hidegebb színekkel lehet játszani és egyedi fényhatásokat kialakítani.

Otthonosabban a választott függönnyel!

Lakásunkat a függönyök kombinációjával és helyes megválasztásával saját tetszésünk szerint alakíthatjuk, amely lakástextíliák segítségével egy otthonosabb és harmonikusabb életteret hozhatunk létre. Segítségül, rengeteget lakástextil és függöny kompozíció, valamint inspiráció található nálunk!

Válasszon nálunk függönyt!

Helyszíni felmérésünk során tanácsadást, majd segítséget adunk, hogy a legotthonosabban érezhesse magát. Válasszon egyedi függönyt, amelyet megvarrunk, leszállítunk és függöny karnis felszerelés után, függönyét is felrakjuk.