Függönykarnis felszerelés

Függönykarnis választék

Üzletünkben többféle karnis közül választhat, amelyeket személyesen meglehet tekinteni, hogy a sötétítő és a fényáteresztő függönyökhöz a legjobban illő karnist tudja kiválasztani a vevő. Inspiráció oldalunkon rengeteg kompozíció közül válogathat, így könnyedén megtalálja majd a számára harmonikus összeállítást.

Függönykarnis felszerelés folyamata

A karnisok megfelelő kiválasztása és felszerelése összetett folyamat.
Fontos, hogy kellő alapossággal mérjük fel a fal szerkezetét, hogy a karnis ne lazulhasson ki. Ugyanis a rögzített karnis folyamatos terhelésnek van kitéve, emellett a függöny mozgatása és összehúzása további dinamikus terhelést okoz.

Függönykarnis felszerelési megoldások

Minden faltípusnál és szerkezetnél egyedi rögzítési megoldásokat kell alkalmazni:

  • Beton: Az ablakok felett található áthidaló a leggyakrabban valamilyen betonszerkezet, ilyen faltípusba csak ütve fúróval lehet lyukat fúrni.
  • Gipszkarton: Általában oldalfalak és mennyezetek készülnek ezzel a könnyűszerkezetes megoldással. Gipszkarton esetén célszerű vízszintes és függőleges tartószerkezettel rögzíteni a kiválasztott karnist, hogy ne lazulhasson ki és végül ne szakadjon ki a falból.
  • Tégla: Ebben a falszerkezetbe a legkönnyebb lyukat fúrni, viszont a téglafal esetén figyelni kell, hogy ne a vakolatba legyen rögzítve a karnis, hiszen abban az esetben nem fogja tartani annak súlyát a függöny felszerelése után.

Mielőtt felszerelnénk karnisunkat!

A karnis felszerelése előtt figyelembe kell venni az ablak előtti területet, ahol a függöny mozogni fog, továbbá az ablak párkányát és figyelni kell a meglévő radiátorra vagy az ajtók kilincseire. Ezeket már a helyszíni felmérés során számításba vesszük!

A karnisnak érdemes hosszabbnak lennie az ablak szélességénél, hogy az elhúzott függöny ne takarja ki az ablakot.

Ha ez a méret megvan, akkor beállítjuk a megfelelő távolságot, mert a kész függönyöknek lesz egy hullámzása, így elkerüljük, hogy a függöny nekifeküdjön a falnak, radiátornak, kilincsnek vagy párkánynak.

Függönykarnis felszerelés

Függönykarnis felszerelés nálunk!

Mivel a karnisok szakszerű és biztonságos felszerelése összetett feladat, karnisszerelőink az általunk forgalmazott karnisokat igény szerint helyszínre szállítással felszerelik.

Kollégáink a fal és a mennyezet felmérése után a megfelelő rögzítési móddal szerelik fel az általad kiválasztott karnisokat és függönyöket, az egyedi igények figyelembevételével. Hiszen egyedi függönyvarrás is elérhető nálunk!

Abban az esetben, ha otthonod vagy munkahelyed valamelyik helyiségébe új karnisokat vagy függönyöket szeretnél felszereltetni keress minket bizalommal, a teljes kivitelezést és a személyes tanácsadást is vállaljuk.

Válasszon nálunk függönykarnist és hozzáillő függönyt!

Helyszíni felmérésünk során tanácsadást, majd segítséget adunk, hogy a legotthonosabban érezhesse magát. Válasszon egyedi függönyt, amelyet megvarrunk, leszállítunk és függöny karnis felszerelés után, függönyét is felrakjuk.